måndag 24 september 2012

Teaterrepubliken


Igår var jag på premiären av Teaterrepublikens "Jimmie Åkesson och den utomeuropeiska invandringen". Det var fantastiskt bra! I förra veckan tog jag deras pressbilder och i våras gjorde vi affischen till föreställningen. Så jag visste ju lite redan innan och hade fått små glimtar av föreställningen på pressvisningen.
Jag anade att det skulle vara bra, men det var bättre än bra! Teaterrepubliken tog sig an ämnet på ett klockrent sätt. Det var roande, men ändå med en verklighetsförankring som om skulle det kunna hända. Det var perfekta rollbyten och scener som spelades upp parallellt med varandra där skådespelarna på en och samma gång fick spela olika roller och tiden växlade och drog med sig roller från en tid till en annan. Det hade kunnat vara rörigt, men det var det inte, tack vare skickliga skådespelare och regissör.
Jag gillade särskiljt komplexiteten i Sverigedemokraterna och det politiska spelet i vilket även de andra partierna deltog.
Som jag tidigare har skrivit här på bloggen så gillar jag inte att man ofta framställer Sverigedemokraterna som det parti som ensamma driver frågan om att minska invandringen till Sverige, och att de andra partierna genom att ta avstånd från Sverigedemokraterna får sig själva att framstå som om de har en helt annan agenda. För tittar man tillbaka på vad de andra partierna har gjort för förändringar de senaste 15 åren (utan Sverigedemokraterna i riksdagen) så är det tydligt att det inte bara är ett parti som bidrar till att Sverige långsamt sluter sina gränser.
Jag gillade helt enkelt att Teaterrepubliken visade en mer komplex bild av politiken.
Nock om det! Här är i alla fall lite bilder på föreställningen.
Här är mer om det:

http://www.expressen.se/kultur/parallellspar/

http://www.svt.se/kultur/kul-om-jimmie-akesson-kommer

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=5277689Affischbilden som vi gjorde i början av sommaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar