tisdag 2 februari 2010

grillby och bilkö

denna veckan har vi snabba uppgifter. Det betyder att vi går i skolan från 8 till 24 om dagarna och har flera uppgifter om dagen. Måndagen böjrade med att vi skulle fotografera en bild som innehöll vatten och en människa eller något som var gjort av människor.
Efter att ha redovisat det blev vi utskickade till grillby för att knacka på hos folk och be om att få fotografera dem i sitt hem. Det var mörkt ute och många ville inte släppa in främlingar, men de flesta av oss lyckades ändå komma in någonstans efter att ha knackat runt ett tag. Grillby är inte stort och vissa hushåll fick därför flera besök. En kvinna sa nej till de första två som frågade, men när en tredje kom, då lät hon honom komma in och fotografera. Det gäller att trötta ut folk helt enkelt.
Morgonen efter började vi kl 8 med redovisning som tog lång tid som vanligt. De flesta blev sågade.. Sen skickades vi iväg för att fotografera en bilkö och en bild på skog. Likt första dagens bilder blev även andra dagens redovisning en orgie i sågningar.
Efter redovisningarna sa mikkel "Vi brukar ha som mål att ingen någonsin ska sjunka till en nivå som är lägre än den den hade då den blev antagen hit. På denna uppgiften har ni gjort det och ni hade aldrig kommit in på de här bilderna.. Men nu är ni här" uppgivet leende som betyder, let´s do the best of this situation.
Vår klass har tidigare översköljts av eloger från lärarna och alltid fått höra så mycket positivt, så det är ganska kul att helt plötsligt få höra att klassen, på ett gemensamt plan suger. omväxling förnöjer!
Vid 20 på kvällen när vi var färdigredovisade fick vi ett nytt tema. Vänskap. Det känns lite knivigt, lätt att det bara blir klyschor, men deadline är inte förrän på eftermiddagen, så det var skönt att få en lugn kväll.
Men, så klart att när man väl får tiden för att sova så kan man inte. Grubblar på om och hur jag ska åka till spanien på tisdag.. och grubblar på hur jag skall hitta vänner i bålsta att plåta på en onsdags förmiddag..

1 kommentar: