fredag 30 september 2011

Nedskärningar

Det är konstigt som praktikant att vara på en tidning där det sker så stora förändringar. Igår fick vi veta att all redigering på tidningen kommer att flyttas till Stockholm, detta innebär att alla redigerare kommer att förlora sina jobb om det inte är så att de vill och får möjlighet att flytta med till Stockholm, men eftersom det är ett sätt att spara antar jag att inte många (om ens någon) kommer att erbjudas jobb som redigerare i Stockholm.
Det var en tung stämning på redaktionen igår och är fortfarande så. Man vet ännu inte hur de resterande besparingarna skall göras, men att 60 miljoner skall sparas in det vet man...
Senaste gången GT anställde någon var för 25 år sedan, alltså samma år som jag föddes. Konstigt att ha varit på en tidning så länge och så ska det sparas in pengar så att man helt plötsligt står utan jobb och utan kollegerna som man sett varje dag i nästan halva sin livstid..
Det är tråkigt att se på hur tidningsvärlden krymper och krymper och centraliseras mer och mer till Stockholm.
Som praktikant är det konstigt att vara mitt i det här, fast ändå stå helt utanför det. Det berör ju inte oss praktikanter direkt, men det är klart att det i det stora berör oss, för ju mer man skär ner desto mindre arbetstillfällen kommer det ju att finnas för oss också i framtiden. Men det är ju ingenting i jämförelse med de som har haft ett jobb att gå till varje dag och nu inte längre har det...
Det är klart att man undrar hur långt man kan gå i nedskärningar och vart det här kommer sluta när en tidning som faktiskt är en av de få som det går bra för tvingas göra sådana besparingar..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar